Arş. Gör. Kıymet Aybüke AKBAŞ
Kıymet Aybüke
AKBAŞ
Akademik Personel

Sovyetler Birliği Dönemi, Kadın Çalışmaları, Rus Halkbilimi, Rus Edebiyatı ve Kültürü, Çeviribilim, Dilbilim

Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Slav Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Rus Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalında Slav Dilleri ve Edebiyatları Bölümü birincisi olarak tamamlayan Arş.Gör.Kıymet Aybüke AKBAŞ, aynı Anabilim Dalında aldığı yüksek lisans eğitimini Ocak 2024'te tamamlamıştır. Arş. Gör. Kıymet Aybüke AKBAŞ, değişim programı kapsamında 2019-2020 eğitim öğretim yılında Rusya'da Moskova Devlet Üniversitesi'nde bir sömestr filoloji eğitimi almıştır. Sovyetler Birliği dönemi üzerine tarih, kimlik, kültür ve çeviri çalışmalarını sürdüren Arş. Gör. Kıymet Aybüke AKBAŞ, 2023 yılında Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Yabancı Diller Fakültesi Mütercim ve Tercümanlık Bölümü Rusça Mütercim ve Tercümanlık Anabilim Dalı'nda çalışmaya başlamıştır.